Våra tankar om By Banoo, hållbarhet och jämställdhet i business

5 vanor som kan minska din jobbstress och öka din harmoni i vardagen

vid Persheng Babaheidari May 16, 2021

BY BANOO Persheng Babaheidari

Det är så enkelt att fastna i jobbstressen - att jobba dag och natt och helt plötsligt mår man inte bra längre. Vi måste ta hand om oss själva för att må bra långsiktigt. Hur kan vi uppnå det då? Enligt mig behövs det enbart några små vanor för att må bättre och känna mer harmoni i vardagen.

Här kommer 5 vanor som jag prioriterar dagligen för att må bättre trots ett hektiskt schema:

1. Prioritera sömn. Det är så enkelt att tänka att du inte behöver sova för att du vill använda tiden mer produktivt - men faktum är att sömn är det som ger dig förutsättningar att vara produktiv när du väl är vaken. Om det är fullständigt omöjligt för dig att få rätt antal timmar på veckodagarna - var noggrann med att sova ikapp under helgen.

2. Rör på dig. Det bästa är att regelbundet röra på dig och träna. Jag försöker träna 4-5 gånger i veckan för att jag mår bra av det, men det viktigaste är att du gör något. Gå på en promenad, även om det bara är runt kvarteret. Jobbar du hemifrån? Försök att gå en kort promenad på morgonen som om du skulle gå till jobbet.

3. Kom ihåg att äta. Att inte äta för att du är stressad är inte bra för dig. För mig personligen kan jag ibland glömma bort kosten om jag har en extra hektisk dag, ibland på nivån att jag behöver sätta alarm för när det är dags att äta för att inte glömma bort det - gör det som funkar för dig.

4. Öva på att vara närvarande. Exempelvis genom att meditera eller liknande. Genom att fokusera på din andning kan magiska saker hända och du kan uppleva mer harmoni, dock tar det några försök innan du känner detta - så ha tålamod! Försök att meditera 5-10 minuter per dag när det passar ditt schema bäst, för mig funkar det bäst på morgonen.

5. Sätt en daglig "sluta jobba"- deadline - och håll den. Många (inkl. jag själv) behöver varva ner innan vi kan somna, därför kan det hjälpa att sätta en deadline för när du ska sluta vara produktiv för dagen, exempelvis "efter XX:00 är jag klar för dagen, jag behöver inte prestera mer och kan varva ner nu". Att sätta en deadline har gjort under för mig - tänk att det kan vara så enkelt ibland...

Har du några goda vanor som får dig att må bra? Säg till!

affärskvinna med affärsväska

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.