Våra tankar om By Banoo, hållbarhet och jämställdhet i business

6 mysiga platser att arbeta från i Stockholm när du har tröttnat på hemmakontoret

vid Persheng Babaheidari Jan 20, 2022

Hotel Ruth i Vasastan Stockholm

Behöver du också en paus från hemmakontoret ibland? Visst är det mysigt, bekvämt och bara några meter från kylskåpet, men ibland kan det vara skönt att byta miljö för att få ny energi och fokus.

Jag har bott i Stockholm i snart 10 år (vad hände med tiden?!) och eftersom vi inte har ett kontor än (men kanske snart?) tänkte jag att jag ville tipsa om mina favoritplatser att jobba ifrån när hemmakontoret känns trist.

Vill förvarna om att majoriteten av mina tips är från Vasastan... det är trots allt där jag bor och min absoluta favoritstadsdel.

1. Hotell Ruth, Surbrunnsgatan 38, Vasastan

Hotel Ruth i Stockholm Vasastan

Det är nästan så att jag inte vill dela med mig av det här guldkornet haha... det är min absoluta favoritplats att jobba från! De öppnade så sent som i juli 2021, och så fort du kommer in vill du inte gå ut - så bra är det! Du kan välja att sitta vid något av borden eller varför inte i en av alla fina fåtöljer. Inredningen är det finaste jag har sett.

2. Café Pascal, Norrtullsgatan 4, Vasastan

Café Pascal i Vasastan Stockholm
De har så god frukost och en massa ljusinsläpp från de stora fönstrena. Dessutom det godaste kaffet om du frågar mig. Det kan vara ganska mycket folk här under frukostrushen mellan ca kl 8-9, så kom in lite senare (eller supertidigt).
-
3. Blique by Nobis, Gävlegatan 18, Hagastan/Vasastan
Blique by Nobis Hotel i Vasastan Hagastaden Stockholm
Jag och min pojkvän bodde här i två månader medan vi letade efter vår nya lägenhet (eftersom vi redan hade sålt och flyttat ut från vår gamla). Inredningen är väldigt modern, lobbyn är superstor så du kan utan problem ha digitala möten utan att grannarna hör dig.
-

4. Urban deli, Sveavägen 44, City

Urban deli Sveavägen i Stockholm
Urban Deli på Sveavägen ligger vägg i vägg med Klarnas huvudkontor. Du känner absolut tech-viben även på Urban Deli. Utrymmet är luftigt och ljust, och de har världens godaste sallader! Gå till deras salladsbar inne i butiken och blanda din egen (med hjälp av personalen) - det är ett hett tips!
-

5. Hotel Diplomat, Strandvägen 7C, Östermalm

Hotel Diplomat Lobby på Östermalm i Stockholm Strandvägen
Om du vill lyxa till din jobbtillvaro lite extra är det hit du ska. Personalen är supertrevliga, inredningen lyxig och dessutom är det inte fel att de har hur många olika tesorter som helst - kanske pga. att de även serverar Afternoon Tea här. När jag är i området ser jag alltid till att komma hit.
-

6. Espresso House, Odengatan 43, Vasastan

Espresso House Vasastan Odengatan Stockholm
Man kan inte prata om det här ämnet utan att nämna Espresso House. Min favorit ligger på Odengatan 43 eftersom den är så mysig och liten men ändå har gott om sittplatser. Jag brukar beställa en mudcake och en brygg. En stor bonus är att de har hur mycket eluttag som helst!
-
Hoppas du fick lite inspiration för var du kan hänga nästa gång du är trött på hemmakontoret!
xx Persheng
-

Samtliga bilder är lånade från Google.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.