Våra tankar om By Banoo, hållbarhet och jämställdhet i business

Endast 10 varumärken av 23 erbjuder jobbväskor för kvinnor, men samtliga erbjuder dem för män

vid Persheng Babaheidari Apr 05, 2021

Elegant business laptop bag for business women

Det stör mig att väldigt få etablerade varumärken erbjuder jobbväskor för kvinnor av dem som erbjuder det för män. Det kanske låter konstigt att jag hakar upp mig på detta när det kommer till jämställdhet, men vad lever vi i för värld om kvinnor inte har ett minst lika bra utbud på jobbväskor för kvinnor som män har? Det var därför vi skapade By Banoo - så att kvinnor ska ha tillgång till bra jobbaccessoarer likt män har haft i århundraden. Det är vårt sätt att stötta kvinnor.

Det är viktigt för mig att vara transparent, därför vill jag visa er resultatet av den research jag har gjort när jag valde ut 23 varumärken som är välkända i Sverige. Som ni kan se är det bara 10 av dessa som säljer jobbväskor för kvinnor - ett gap som säger att 60% av dessa varumärken inte har kommit ikapp än. När jag går på Stockholms gator ser jag många framgångsrika kvinnor som kan köpa dyra handväskor med sina hårt arbetade pengar, men att köpa en jobbväska visade sig vara den svåraste utmaningen.

Jag har valt varumärken efter följande kriterier:

  • Val av varumärken: välkända varumärken i Sverige - både nationella och internationella som säljer produkter till både män och kvinnor, samt säljer jobbväskor för män som ett kriterium.
  • En mix mellan återförsäljare samt direktförsäljning i kategorierna budget, mellan och lyx
  • Definition av jobbväskor: En väska inom en kategori som marknadsförs som en jobbväska, datorväska, arbetsväska, portfölj eller liknande - alltså ord som förknippas med en väska man har till jobbet.

Vad är era tankar?

Very few brands offer business bags for women

Taggar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.