Gratis frakt inom Sverige. 9 EUR inom EU, Norge och UK.

Anledningen till att vi har produktion i Europa och dess fördelar

Det var inte självklart från början att vi skulle producera våra väskor i Europa. Jag hade fördomar om att det skulle vara alldeles för dyrt, och något mina kunder inte var villiga att betala för en jobbväska från ett varumärke som knappt var ett varumärke än. När jag sökte efter liknande startups i Europa som sålde väskor med lokal produktion var de prisatta mellan 5000-8000 kr. För mig är det viktigt att våra väskor är prisvärda för den kvaliteten man betalar, och även om framgångsrika kvinnor har råd att köpa dyra väskor kanske de vill lägga pengar på annat.

Detta ledde till att jag sent 2019 började kontakta fabriker i Asien istället. Efter att ha fått några offerter började pandemin slå till i Kina, och fabrikerna stängde tillfälligt ner, vilket gav mig tid att tänka då jag inte hörde något från fabrikerna alls. Otålig som jag är, började jag fundera på andra lösningar. Det kanske går att producera i Europa ändå? Vad kan det egentligen kosta? Jag var nyfiken. Jag kontaktade några fabriker i östeuropa som ett nästa steg, och kom bland annat i kontakt med den fabriken vi arbetar med idag - en liten familjeägd fabrik i Estland. När jag väl fick en offert blev jag positivt överraskad över att det inte alls var så dyrt som jag hade trott. Jag blev så glad för det var min dröm att få ha lokal produktion, men jag trodde helt enkelt att det skulle vara för svårt som ett litet bolag.

Idag har vi arbetat med vår fabrik i över ett år, så jag tänkte dela med mig av fördelarna med europeisk produktion:

  • Små volymer är inga problem: Som ett litet företag kan det vara svårt att lägga stora order i början, vilket också medför en stor risk eftersom du inte vet om dina kunder kommer gilla det. I värsta fall sitter du med ett stort lager av osäljbara produkter
  • Kortare och mer hållbar transport: Från Estland tar det ca 24 timmar att leverera till Sverige, där rutten är lastbil - båt - lastbil. Det är möjligt att leverera från Asien under samma tid, men bara med flygplan, vilket är mycket mer skadligt för miljön
  • Högt hantverksmässigt kunnande: Jag förvånades över att det krävdes så få iterationer från första ritning till färdig jobbväska, där fabriken själva kom med förslag till förbättringar. Btw, jag ritade första versionen i PowerPoint med hjälp av figurer och inklistrade bilder från Google - så häftigt att detta blev en jobbväska
  • Bra arbetsmiljö: Vår fabriks medarbetare arbetar 40 timmar i veckan och har fem veckor semester varje år, samt att deras lön är i linje med EUs kravställning. Vi anser att det är svårt att hävda att vi har en hållbar väska om inte arbetet bakom har varit hållbart.

Jag berättar detta för att vara transparent med er. Som sagt, det var inte självklart att börja i Europa, men jag är så glad att jag ändå tog reda på vad det skulle kosta och gick emot min initiala magkänsla. Jag är så glad över att detta har resulterat i en fantastisk jobbväska för kvinnor med plats för dator - dessutom av högsta kvalitet till ett bra pris. Allt från Europa.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

'